Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Προανήγγηλε διακοπή της ελεύθερης συνταγογράφησης σε ιδιώτες που δεν συμβλήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ ο Λοβέρδος!


Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΡΑΔΙΟ 9 ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ : Να καλημερίσουμε τον Υπουργό Υγείας τον κύριο Ανδρέα Λοβέρδο, που έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή, καλημέρα κύριε Υπουργέ καλή Μεγάλη Εβδομάδα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καλημέρα καλή Μεγάλη Εβδομάδα, κ. Παπαπαναγιώτου.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τώρα επειδή συμμετείχατε κι εσείς σε αυτή την σύσκεψη που έγινε χτες στο Μαξίμου για την απεργία των ναυτεργατών, πάμε για επιστράτευση;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε, αυτό θα το αποφασίσει η Κυβέρνηση αν έχει εικόνα του θέματος. Ακόμα δεν έχει εικόνα του θέματος, ακόμα έχουμε την πληροφόρηση, για την απόπειρα συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, αν το λέω σωστά, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που όλο
προγραμματίζεται, αλλά δεν γίνεται για λόγους τρίτους. Αν δεν έχουμε τελική απόφαση πώς θα αποφασίσουμε εμείς τι θα κάνουμε; Έχουμε πάντως πει, με πάρα πολύ έντονο και σαφή τρόπο, ότι υπάρχει ζήτημα ευθύνης του καθενός. Απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στην οικονομία της Ελλάδας και τους πολίτες της, απέναντι στα νησιά μας και τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί, κι απέναντι και σε θέματα υγείας σε τελευταία ανάλυση.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τώρα τι νομίζετε ότι θα είναι το καθοριστικό σε σχέση με την απόφαση που θα πάρουν οι ναυτεργάτες; Και το ρωτώ αυτό υπό την έννοια, θα γίνει και μία σύσκεψη αργότερα αν δεν κάνω λάθος και με σας για τον Οίκο Ναύτου, έτσι δεν είναι;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι κοιτάξτε, εμείς κάθε Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ, συνεδριάζουμε με μένα παρόντα και Προεδρεύοντα για να λύνουμε τεχνικά θέματα που έχουν παρουσιαστεί απο την πρώτη Ιανουαρίου που άρχισε η λειτουργία του νέου αυτού Οργανισμού. Τώρα ακριβώς επειδή υπάρχει και το θέμα του Οίκου Ναύτου, θα συνεδριάσουμε τις επόμενες εβδομάδες και για τον Οίκο Ναύτου. Για να λύνουμε προβλήματα και τους παρακάλεσα και σήμερα, αλλά και σε κάθε συνεδρίαση Δευτέρας, όσο είμαι εγώ εδώ, να έρχονται οι άνθρωποι για να λύνουμε προβλήματα του Οίκου Ναύτου, προβλήματα των ασφαλισμένων και να μην έχουμε ανθρώπους διαμαρτυρόμενους. Δεν ξέρω αν θα έρθουν, εγώ από την Πέμπτη έχω απευθύνει αυτή την πρόσκληση και μάλιστα την ανακοίνωσα την Παρασκευή εγγράφως κ. Παπαπαναγιώτου, τους περιμένω.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τώρα για να καταλάβει και ο κόσμος, το θέμα της συμμετοχής του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, είναι ένα από τα βασικά θέματα αυτής της κινητοποίησης, έτσι δεν είναι ;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έτσι λένε, αλλά δεν βλέπω την ουσία.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Γιατί το λέτε αυτό;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου. Υπήρξανε δυσλειτουργίες τις πρώτες μέρες, μπαίνουνε στον ΕΟΠΥΥ, διατηρούνε την δομή τους, το κτήριο τους, οι γιατροί τους, οι τριάντα πέντε γιατροί τους θέλουν να μπουν, πήρανε απόφαση ως συμβούλιο να μπουν, ήρθε στην συνεδρίαση της Πέμπτης και ο πρόεδρος των εργαζομένων γιατρών εκεί που είναι αορίστου χρόνου, δηλαδή που έχουν μόνιμη σχέση με τον Οίκο Ναύτου, ταυτοχρόνως οι ασφαλισμένοι θα επισκέπτονται όποιον άλλον γιατρό του συστήματος θέλει, και από το πρωί μέχρι το απόγευμα οι δομές τους και οι γιατροί τους θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτούς. Είναι ένα χρεωκοπημένο Ταμείο, που δεν μπόρεσε να αντέξει στις πολιτικές που έχουμε βάλει για την προσαρμογή στην φαρμακευτική δαπάνη. . .
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ναι, αλλά βοήθησε και το κράτος για να χρεωκοπήσει αυτό το Ταμείο, έτσι;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μην πάτε πίσω, εγώ πάω τώρα στην λύση.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δεν πάω πίσω, αλλά μην ξεχνάμε κιόλας.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν ξεχνάμε τίποτα. Για όλα είμαστε εδώ για να τα λέμε. Το 2010 χωρίς να φταίει το κράτος αποφάσισαν να αυξήσουν τις συντάξεις τους ως ΝΑΤ, είναι ο μόνος χώρος στην Ελλάδα που στον καιρό της κρίσης ακολούθησε άλλη πολιτική. Αλλά ο Οίκος Ναύτου που είναι ο κλάδος υγείας και όχι μόνο, δεν καταργείται ως Οίκος Ναύτου, παραμένουνε οι υπηρεσίες του για θέματα άλλα. Για θέματα όπως λόγου χάρη ειδικές παροχές και τα λοιπά. Τον κλάδο υγείας που είναι ελλειμματικός κλάδος, δεν τους πέρνουμε την κυρίως φέτα, τους παίρνουμε το προβληματικό κομμάτι. Ο κλάδος υγείας εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ, που εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι πλην δημοσιογράφων, έτσι γιατί έχουνε αυτοί τον κοινωνικό τους πόρο και είναι ανεξάρτητοι, όλοι οι άλλοι, δέκα εκατομμύρια Έλληνες είναι εκεί και δεν μπορεί μια όμάδα ανθρώπων να λέει όχι σε αυτό, όταν δεν μας εξηγεί και για ποιόν λόγο. Εμείς, λοιπόν, λέμε επειδή υπήρξαν προβλήματα από την πρώτη μέρα, από δυσλειτουργίες κάποιων νοσοκομείων που δεν κατάλαβαν την νέα ημέρα, αναφέρομαι στο Θριάσιο πιο συγκεκριμένα, αυτά τα εξομαλύνουμε, τα λύνουμε και τους καλούμε να έρχονται κάθε Δευτέρα, να λένε την δική τους οπτική, ποιά είναι η καθημερινότητα και που μπορούμε να βοηθήσουμε. Ξέρετε πόσα θέματα έχουμε λύσει, κ. Παπαπαναγιώτου, με αυτό τον τρόπο από πρώτης Ιανουαρίου; Όχι ότι τα λύσαμε όλα, αλλά λύνουμε κάθε μέρα και κάποια.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τώρα η εκτίμηση σας ποιά είναι; Θα βρεθεί λύση ή θα πάμε για σύγκρουση;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν θέλω να προδικάσω. Πάντως ξέρω και λέω γενικότερα, για ένα μη θέμα όπως είναι το δικό μας, για το οποίο έχουμε νομοθετήσει με τεράστια πλειοψηφία στην Βουλή προ μηνός, δεν είπαν τίποτα τότε.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και για το οποίο με συγχωρείτε έχει συμφωνήσει και η χώρα, δεν το παραβλέπουμε αυτό. Γιατί η χώρα έχει κάνει στο δεύτερο πρόγραμμα την υποσημείωση, ένα Υπουργείο για όλα τα θέματα υγείας, ένα Ταμείο για όλους τους ασφαλισμένους. Αυτό είναι και στο δεύτερο πρόγραμμα.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Πάντως από ότι πληροφορούμαι, μάλλον δεν θα έρθουν οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών σε αυτή την συζήτηση σήμερα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν το ξέρω, γιατί το πρωί που ήμουν στην τηλεόραση, κάποιος εκπρόσωπος τους είπε ότι θα έρθουν. Αν δεν έρθουν, δεν ήρθαν.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα. Τώρα να ρωτήσω κάτι άλλο κύριε Υπουργέ, τελικά είναι έτοιμο το σύστημα σήμερα να ξεκινήσει η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία ή θα έχουμε τα φαινόμενα που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες ;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι, για τις δέκα πρώτες δραστικές ουσίες όπως λέει και το πρόγραμμα, ναι είμαστε έτοιμοι. Και τι έπρεπε να έχει γίνει και δεν έγινε με μια καθυστέρηση της μιας εβδομάδας, αλλά δεν τρέχει και τίποτα, έπρεπε σε κάθε δραστική ουσία δίπλα να υπάρχει καταγεγραμμένη μία αντιστοίχιση σε ορισμένα γενόσημα φάρμακα, αυτό δεν είχε γίνει ηλεκτρονικά, έγινε αυτή την εβδομάδα και από σήμερα ξεκινάει. Αλλά το καλό γεγονός εδώ είναι ότι εδώ μιλάμε για δραστική ουσία και όχι για γενόσημα, έτσι; Και έχει θεωρηθεί από τον Τύπο ως έναρξη εφαρμογής του προγράμματος για τα γενόσημα. Δεν είναι έτσι, τα γενόσημα τα είχαμε στην Ελλάδα, αλλά τα είχαμε σε περιορισμένο βαθμό και θέλουμε να τα φτάσουμε στο πενήντα τοις εκατό της ετήσιας κατανάλωσης των φαρμάκων. ’ρα, δεν είναι θέμα γενοσήμων είναι θέμα δραστικής ουσίας.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ο στόχος αυτός, κ. Υπουργέ παραμένει σωστός κατά την γνώμη σας;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Απολύτως. Για τα γενόσημα απολύτως.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δεν είναι μεγάλο το νούμερο αυτό;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ενενήντα τοις εκατό έχουν οι Ελβετοί, ογδόντα πέντε οι Αμερικανοί, ογδόντα πέντε περίπου οι Γερματοί, ογδόντα οι ’γγλοι, οι Δανοί, χώρες που παράγουν φάρμακα πρωτότυπα. Χώρες που παράγουν πρωτότυπα φάρμακα έχουν στόχους 90% και τους έχουν πετύχει με τα γενόσημα. Αυτά που λέμε στην Ελλάδα είναι τρέλες, κ. Παπαναγιώτου, τρέλες τις οποίες προβάλουν κάποιοι, άλλοι γιατί δεν ξέρουν το θέμα και το ρωτάνε δημοσιογραφικά, άλλοι γιατί οφείλουν να ρωτάνε δημοσιογραφικά, άλλοι γιατί δεν είναι και τόσο δημοσιογραφικά τα κίνητρά τους.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Αλλά τι είναι ;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ξέρω κι εγώ; Εδώ πέρα υπάρχει μία ένταση πάρα πολύ μεγάλη, κ. Παπαπαναγιώτου, με έναν κλάδο ολόκληρο για αυτονόητα πράγματα. Και μάλιστα με μία μεγάλη ερώτηση που έχω να τους θέσω, προσωπικά, γιατί τραβάνε αυτό το ζόρι αφού η Ελληνική βιομηχανία είναι βιομηχανία παραγωγής γενοσήμων;
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι γίνεται εκεί; Κάτι γίνεται εκεί. Γιατί τέτοια αντίδραση, λυσσώδης αντίδραση, όταν η Ελλάδα παράγει γενόσημα. Τι έχουνε, τι έχουνε πάθει;
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έχουνε έρθει διάφορα μηνύματα κύριε Λοβέρδο όση ώρα μιλάμε, για την άρνηση γιατρών να μπουν στον ΕΟΠΥΥ. Και υπάρχουν διάφορα παραδείγματα, ότι ας πούμε στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι υπάρχει ένας ΩΡΛ μόνο και τα λοιπά.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εδώ υπάρχει δίκιο.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Για πείτε μας.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε, επειδή έχουμε δώσει το δικαίωμα στους γιατρούς, είναι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, πολλοί σου λένε γιατί να μπω, γιατί να πάω να συμβληθώ, κάθομαι απέξω κάνω ιδιωτική συνταγογράφηση και παίρνω και από τον ασθενή μου τα λεφτά στο χέρι. Γιατί να συνταγογραφώ για τον ΕΟΠΥΥ και να μου τα δίνει αυτός δύο μήνες μετά, γιατί τόσο είναι τώρα, από δύο χρόνια που πλήρωνε ο ΟΠΑΔ τους γιατρούς, εμείς τώρα, σήμερα και μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, πληρώνουμε τις επισκέψεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στους συμβεβλημένους γιατρούς. Σου λέει γιατί να περιμένω εγώ δύο μήνες, άσε να μου τα δώσει στο χέρι ο ασφαλισμένος και δεν τα γράφω. Εμείς τώρα έχουμε ξεκινήσει να καταγράψουμε στην Ελλάδα, που υπάρχουν ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες. Και έχουμε δύο μέτρα. Δεν ξέρω τι από τα δύο θα ακολουθήσουμε. Θα εισηγηθώ στον διάδοχό μου αυτό το θέμα, γιατί δεν θα έχω προλάβει να το κάνω εγώ. Ή στην περιοχή εκεί θα κόψουμε τελείως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους γιατρούς, ή θα συμβάλλεσαι με τον ΕΟΠΥΥ, ή δεν συνταγογραφείς για τον ΕΟΠΥΥ και μένεις απέξω, ή θα κόψουμε τελείως την δυνατότητα συνταγογράφησης για τον ΕΟΠΥΥ και την ηλεκτρονική από τους γιατρούς της ειδικότητας που εκφράζουν απροθυμία. Και θα τους πούμε κύριοι ωραία, μείνετε απ’ έξω και όποιος συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ, συνταγογραφεί για τον ΕΟΠΥΥ, οπότε έτσι θα το τελειώσουμε το θέμα. Γιατί δώσαμε για καλό κάτι που θέλανε χρόνια οι γιατροί. Δώσαμε για καλό σε αυτούς, με προϋπόθεση ότι έχουν έναν υπολογιστή, να μπαίνουν στα θέματα στην συνταγογράφησης για τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να είναι συμβεβλημένοι, και αυτό σε κάποιες περιοχές μας κόστισε να μην έρχονται γιατροί ορισμένων ειδικοτήτων, αφού σε λέει μένοντας απ’ έξω έχω και στο χέρι τα λεφτά και θα τους συνταγογραφώ με συνταγές που θα γίνονται δεκτές από τον ΕΟΠΥΥ. Πήγαμε να κάνουμε ένα καλό, κάναμε ένα καλό και το πληρώνουμε σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Και ένα τελευταίο πολιτικό ερώτημα, με δεδομένο ότι δείχνουν να διαφοροποιούνται λίγο τα πράγματα μπαίνοντας τώρα και τυπικά, κατ’ αρχήν εσείς έχετε καμία αμφιβολία ότι φεύγουμε από τις 6 Μάιου για τις εκλογές ή όχι ;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι, πιστεύω ότι θα γίνουν 6 Μαΐου. Και πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν 6 Μαΐου. Γιατί κάθε μέρα που καθυστερεί και που περνάει, είναι μια μέρα χαλαρότητας. Λόγω εκλογών το σύστημα χαλαρώνει. Πάντα έτσι συνέβαινε. Τώρα, όμως, δεν μας παίρνει, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαλαρώσουμε. Γιατί η χώρα μαζεύεται, προσπαθεί να μαζευτεί και άμα χάσει τριάντα ημέρες, στο πως να το πω, στο προεκλογικό παιχνίδι, θα χάσει το πρόγραμμα που έχει να εφαρμόσει και θα την πληρώσει ο Έλληνας πολίτης τον Ιούνιο, όταν θα γίνει αποτίμηση των δημοσιονομικών δαπανών για το πρώτο εξάμηνο.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τώρα επειδή βλέπω μία διαφοροποίηση, ή έστω να ισχυροποιείται και η άλλη άποψη, η οποία λέει «Όχι ρε παιδί μου ντε και καλά να πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας εάν είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα. Ή μια παραλλαγή αυτού, αν είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, να πάμε ενδεχομένως σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά όχι με τον κύριο Σαμαρά. Τι γίνεται τελικά ; Πρέπει να έχει αποσαφηνιστεί από πριν αυτό ; Βεβαίως θα παίξει ρόλο το εκλογικό αποτέλεσμα και θα σπρώξει τα πράγματα προς τα εδώ ή προς τα εκεί, αλλά ποια είναι η αφετηριακή θέση τελικά ;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε να δείτε, η αφετηριακή θέση για ένα κόμμα της κεντροαριστεράς είναι να βγει πρώτο να πάρει το μπόνους των πενήντα εδρών για να απευθυνθεί μετά στην Δημοκρατική Αριστερά.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δεν προκύπτει δημοσκοπικά αυτό μέχρι στιγμής.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν προκύπτει μέχρι τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σύμφωνοι.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί πιστεύω ότι η τελευταία εβδομάδα θα είναι η εβδομάδα που ο κόσμος θα τοποθετηθεί.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Εάν όμως δεν ανατραπεί αυτή η τάση η οποία καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα, τι γίνεται ;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Από εκεί και πέρα περιορίζομαι να σας πω και δεν πρόκειται να πάω παρακάτω, διότι είναι οι προεκλογικές μέρες αυτές δύσκολες μέρες, από εκεί και πέρα το μήνυμα που φεύγει από την παράταξή μας, από τον Πρόεδρό μας, από εμάς του ίδιους είναι ότι η χώρα δεν θα μείνει στον αέρα. Ζητάμε, παλεύουμε για την αυτοδυναμία της Ελλάδας, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν νομιμοποιείται δεν έχει κανένα δικαίωμα απέναντι στους πολίτες, αλλά και απέναντι στους εταίρους της, να μείνει με κυβερνητική αστάθεια και να ακολουθήσει την γραμμή του κ. Σαμαρά, που λέει κάθε λίγο εκλογές μέχρι να γίνουμε αυτοδύναμοι. Μα δεν θα γίνει ποτέ αυτοδύναμος έτσι. Ούτε για τον κ. Σαμαρά προκύπτει αυτό που λέει. Όπως μου λέτε και εμένα ότι δεν προκύπτει ότι θα βγείτε πρώτοι έτσι και για τον κ. Σαμαρά δεν προκύπτει ότι δεν θα είναι αυτοδύναμος.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Προφανώς, για αυτό το θέμα του τι κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές παραμένει έντονο. Από ότι αντιλαμβάνομαι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αρνηθεί να στηρίξει και να υπάρξει κυβέρνηση.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα τα δούμε την Κυριακή το βράδυ των εκλογών. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι η χώρα δεν θα μείνει στον αέρα. Δεν πρέπει η χώρα να μείνει στον αέρα.
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Λοβέρδο.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εγώ ευχαριστώ. Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Καλό Πάσχα.
 
STITHOSKOPIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου