Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αδυνατεί να αγοράσει φάρμακα το 90% των Ελλήνων



Αδυνατεί να αγοράσει φάρμακα το 90% των Ελλήνων
Οικονομικές δυσκολίες δυσχεραίνουν την αγορά των φαρμάκων που χρειάζονται εννιά στους δέκα Έλληνες, ενώ το 70% του μηνιαίου εισοδήματος δεν επαρκεί για την αγορά όλων των φαρμάκων.
Το 59,5%, σύμφωνα με έρευνα γιατρών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, δεν πραγματοποίησε παρακλινικές εξετάσεις που είχε συστήσει ο γιατρός τους λόγω οικονομικού προβλήματος.
Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν ότι 9 στους 10 δεν είναι σε οικονομική θέση να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Το ίδιο ποσοστό ασθενών (90,6%) απάντησε ότι σε σχέση με πέρυσι έχει μικρότερη δυνατότητα αγοράς φαρμάκων και η δυσκολία αυτή (93,8%) αποδίδεται στην οικονομική κρίση.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος Γιώργος Μαντζουράνης επισημαίνει ότι η αδυναμία των Ελλήνων να προμηθευτούν τα φάρμακά τους είναι πραγματική και ακόμα πως υπάρχουν χρόνιοι ασθενείς, που έχουν διακόψει την περίθαλψή τους λόγω έλλειψης χρημάτων.
Η μελέτη με θέμα "Η φαρμακευτική συμπεριφορά Ελλήνων ασθενών εν μέσω οικονομικής κρίσης, που πραγματοποιήθηκε στις αγροτικές περιοχές του νομού Αχαΐας" βραβεύτηκε για την αρτιότητά της στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, στο Κάστρο Κυλλήνης.
Πραγματοποιήθηκε από την ομάδα έρευνας του Γραφείου Συντονισμού Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον  Γιώργο Μαντζουράνη.
NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου