Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πολιτική της μιας νύκτας


Πολιτική της μιας νύκτας

Μετά το σάλο που ξέσπασε  στα ελληνικά νοσοκομεία με τα αποθεματικά τους να έχουν πάει στο μείον λόγω κουρέματος των ομολόγων  και τους γιατρούς να απειλούν με μηνύσεις   η ηγεσία του υπουργείου υγείας αλλάζει  τακτική.

Αναμένεται να προωθήσει ειδική ρύθμιση  σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να εξαιρεθούν τα ομόλογα των δημοσίων νοσοκομείων που κουρεύτηκαν λόγω PSI.  Σύμφωνα με  πληροφορίες  η απόφαση αυτή αναμένεται να  οδηγήσει στην επιστροφή περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς των νοσοκομείων, ποσό που αντιστοιχεί στο κεφάλαιο που κουρεύτηκε.

Να σημειωθεί ότι συνολικά τα αποθεματικά των δημοσίων νοσοκομείων αγγίζουν τα 550 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 100 βρίσκονταν σε καταθέσεις στην ΤτΕ  συνεπώς μετατράπηκαν αυτομάτως σε ομόλογα. Αυτό συνέβη επειδή νόμος του 1997 προβλέπει ότι όλες οι καταθέσεις των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ  μετατρέπονται αυτομάτως σε κινητές αξίες του Ελληνικού δημοσίου.


Χθες πάντως οι γιατροί του νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας αποφάσισαν να καταθέσουν  Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με αφορμή την  «μεγάλη κλοπή που έγινε μέσα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, στα οικονομικά του Νοσοκομείου», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «εκλάπη»  το 70 % περίπου, επί των καταθέσεων πού είχαν όλα τα Νοσοκομεία στη Τράπεζα Ελλάδος, καταθέσεις πού προέρχονταν από τις εισπράξεις των Νοσοκομείων και αφορούσαν υποχρεώσεις προς τρίτους, προμηθευτές κλπ, μια κλοπή που για το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, ανέρχεται στο ποσό των 3,4 εκ. Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου