Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Έκλεισε η συμφωνία για το PSI+, Συμφωνία επί της αρχής και για το νέο Μνημόνιο

XRIMANEWS.GR
Οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ ολοκληρώθηκαν και η συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές έχει κλείσει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του XrimaNews.gr από πηγές με απευθείας γνώση των συζητήσεων.
Μετά από διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το Νοέμβριο και οι οποίες 'κόλλησαν' σε μία σειρά προβλημάτων, μεταξύ των οποίων η μικρότερη από την αναμενόμενη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και τα χειρότερα από τα προβλεπόμενα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, ακολούθησε ένας νέας γύρος διαπραγματεύσεων σε πιο ρεαλιστική βάση κατά τον οποίο οι δανειστές πιέστηκαν να αποδεχτούν μεγαλύτερες απώλειες στην Καθαρή Τρέχουσα Αξία των ελληνικών ομολόγων ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο. Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο τελικό τους στάδιο τις τελευταίες ημέρες για να καταλήξουν την Κυριακή σε συμφωνία.
Η επίτευξη συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες, πιθανώς την Τρίτη. Η συμφωνία για το PSI+ έχει ήδη εγκριθεί και από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τους εταίρους της ΕΕ, σύμφωνα με τις πηγές.

Συμφωνία, όμως, έχει επιτευχθεί και για τους όρους του νέου Μνημονίου, τουλάχιστον επί των βασικών αρχών του και αυτό προχωρά την όλη διαδικασία ένα βήμα πιο μπροστά φέροντας πιο κοντά και τη σούπερ δόση του Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου