Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας. Τέλος εποχής – Τέλος Αντοχής

Παρακουλουθούμε αδρανείς τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εφαρμογή νέων μισθολογικών δεδομένων,νέων περικοπών στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις,νέων επιθέσεων στο μηνιαίο εισόδημα των ιδιωτικών υπαλλήλων.Όσο αφορά στους ιατρούς του Ε.Σ.Υ. ,έχοντας εξασφαλίσει μία μικρή κατ’εμέ περίοδο χάριτος με την ένταξη τους στο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων, καταφέρνουν οριακά ίσως να διατηρούν ακόμα ένα μισθό που τους επιτρέπει την αξιοπρεπή διαβίωση.
Ποιοι είναι όμως οι ιατροί του Ε.Σ.Υ ? Η απάντηση δυστυχώς είναι τόσο οδυνηρή όσο και αποκαλυπτική για τους κρατούντες την τύχη του Συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια.Γράφω λοιπόν το εξής και το εξηγώ.Οι αγροτικοί ιατροί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ΔΕΝ, επαναλαμβάνω ΔΕΝ είναι μέρος του Ε.Σ.Υ. Πληροφορία οδυνηρή και αποαλυπτική διότι δίνει μονομιάς το στίγμα της νοοτροπίας των διοικούντων του Π.Ι.Σ. ενώ ταυτόχρονα περικλείει μέσα της το σύνολο της παθογένειας του συνδικαλισμού γύρω από το ιατρικό λειτούργημα.Παθογένεια που οδήγησε στο ένα και μοναδικό πρόβλημα του ιατρικού συνδικαλισμού.Την διαμερισματοποίηση.
Πανεπιστημιακοι,Ικατζήδες,Ιδιώτες,Εσυτες,Διευθυντές,Επιμελητές,Ειδικευόμενοι,Αγροτικοί.Κάθε ομάδα διαφορετικά θέλω,ξεχωριστές συνθήκες,διαφορετικές αμοιβές,άλλα ωράρια,άλλες νοοτροπίες.Και στο κέντρο ένας άνθρωπος,μία βούληση,μία τακτική,ένα σχέδιο. Σχέδιο σκοτεινό,υποκριτικό,χωρίς λογική,χωρίς αρχή και τέλος,χωρίς συνέχεια και συνέπεια.Ο άνθρωπος πίσω από το σχέδιο? Ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας.Εκμεταλευόμενος κάθε φορά την έλλειψη συνοχής στον ιατρικό κόσμο , εξαπολύει τα βέλη από τη φαρέτρα του μεθοδικά και στοχευμένα σε ένα μόνο διαμέρισμα κάθε φορά.Γνωρίζει ότι δεν είμαστε ικανοί να γράψουμε το μέλλον μας από μόνοι και οδηγεί τον ιατρό στην εξαθλίωση με μαθηματική ακρίβεια.
ΕπιστρέΦω λοιπόν  σε αυτούς που ΔΕΝ είναι ιατροί του Ε.Σ.Υ ,στους Αγροτικούς ιατρούς.Διατηρώντας τους εκτός Ε.Σ.Υ,αυτόματα εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο.Μετάφραση?  850 Ευρώ καθαρές αποδοχές το μήνα!!!Δε νομίζω ότι χρειάζεται να περιγράψω την αδιαφορία,την ανεπάρκεια,την ανικανότητα στην τελική ανάλυση των εχόντων τις τύχες μας στα χέρια τους, τη στιγμή που επέτρεψαν να καταντήσει συνάδελφός τους με 6αετή Πανεπιστημιακή εκπαίδευση να αμοίβεται 4,8 ευρώ την ώρα!!!Ενώ στον εφημεριακό χρόνο η αμοιβή του να κυμαίνεται στα 4,3 ευρώ την ώρα,περιλαμβάνοντας βραδινό οκτάωρο!!!
Η κατάντια αυτή είναι δυστυχώς αποτέλεσμα της Διαμερισματοποίησης που ανέφερα πιο πάνω.Τι με νοιάζει εμένα πόσο πληρώνονται οι νέοι,σκέφτονται οι Διευθυντές.Σκίστε τους απαντούν οι «μικροί» όταν ακούν για περικοπές στους «μεγάλους».Κάθονται στο ΕΣΥ λένε οι του ΙΚΑ,και τα αντιστροφα για αυτους, οι του ΕΣΥ.Ο καθένας το μαγαζάκι του και ούτε ματιά στο διπλανό που καίγεται.Σας έχω νέα λοιπόν κύριοι και νομίζω πως ήρθε η ώρα να τα ακούσετε προσεκτικά,ευλαβικά,θέλετε δε θέλετε.Πήρε φωτιά όλη η «γειτονιά» και δε γλυτώνει κανείς.Οι «σπίθες» που διαπερνούσαν σιωπηρά και μεθοδικά μέσα από τα κενά που μας χώριζαν τώρα μας καίνε.Η ευθύνη αποκλειστικά δική μας.Εμείς επιλέξαμε και σε κεντρικό πολιτικό σκηνικό και σε επίπεδο συντεχνιακής αντιπροσώπευσης.Και δυστυχώς αυτοί τους οποίους επιλέξαμε συνομώτησαν εναντίον μας.Γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να συγκροτηθούμε σε ένα σώμα και μία φωνή είναι σχεδόν μηδενικές,μας εκμεταλλεύτηκαν,μας πρόδωσαν.
Σας καλώ όλους να αναλογιστείτε πότε είναι αυτή η χρονική στιγμή που πρέπει σύσωμοι,με ένα νου και μία βούληση να δώσουμε το στίγμα μας.Να φωνάξουμε ότι είμαστε εδώ και υπάρχουμε.Ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις απαραίτητες υπερβάσεις την ύστατη έστω αυτή ώρα ώστε να εξασφαλίσουμε τα αυτονόητα.
Κύριε Πρόεδρε,μαζί με τους παραπάνω προβληματισμούς μου και την αγανάκτηση μου σας μεταφέρω και παρακαλώ να το προωθήσετε, το αίτημα ένταξης των αγροτικών ιατρών στο ΕΣΥ. Στα ίδια νοσοκομεία δουλεύουν,στους ίδιους χώρους απασχολούνται,ιατρικό έργο παράγουν,τον ίδιο εργοδότη έχουν.Πως μπορεί να είναι αυτοί «διαφορετικοί»?Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Με τιμή
Γεώργιος Ι. Σαμαρτζής
Ιατρός
Mέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου