Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή προς Λοβέρδο από την Ενωση Εργαστηριακών Ιατρών Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κύριε Yπουργέ
Οι εργαστηριακοί ιατροί της Πελοποννήσου (ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΧΑΪΑΣ)  προσπερνώντας το αδιέξοδο που η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μας έχει οδηγήσει, λόγω έλλειψης επίσημης σύμβασης και παρακάμπτοντας, ετούτη τη δύσκολη ώρα για τον τόπο, τις τεράστιες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς του γιατρούς, σας καλούμε να λάβετε άμεσα και δραστικά μέτρα, γιατί κάποιοι, λαϊκίζοντας, ρισκάρουν τη βιωσιμότητα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ με Αρ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ 474 που λάβαμε στις 23/1/2012, επιτρέπει  σε όλα τα εργαστήρια της Ελληνικής επικράτειας να εκτελούμε παραπεμπτικά του νέου ασφαλιστικού φορέα , χωρίς πλαφόν, χωρίς κανόνες, χωρίς κανένα μηχανισμό προστασίας, χωρίς ακόμα να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά πρωτόκολλα της ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης .
Θεωρούμε άκρως επικίνδυνο, επιπόλαιο και ύποπτο να επιτραπεί ελεύθερα, χωρίς καμία δεσμευτική σύμβαση, χωρίς κανόνες ασφαλείας, ένα ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΠΑΡΤΙ» εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τον Οργανισμό σε μαρασμό. Ένα «πάρτι» το οποίο θα ευνοήσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, αυτή των ύποπτων συναλλαγών.
Κύριε Υπουργέ, με τέτοιες επιλογές είναι σίγουρη η εντός λίγων μηνών κατάρρευση του νέου ασφαλιστικού φορέα και βέβαια η επακόλουθη έντονη ρήξη του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας, μιας και η υγεία είναι το τελευταίο αγαθό το οποίο  η κρίση δεν έχει ακόμα ακουμπήσει. Μην επιτρέψετε να οδηγηθεί και αυτό το ασφαλιστικό ταμείο σε μη ελεγχόμενα και χωρίς κανόνες μονοπάτια.
Προχωρήστε άμεσα σε υπογραφή συμβάσεων με κλιμακούμενες μειώσεις, με πλήρη και σωστή ηλεκτρονική λειτουργία του συστήματος, εξορθολογισμό των τιμολογίων που είναι καθηλωμένα από το 1991 και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας καθιερώστε έναν μόνιμο και εξονυχιστικό έλεγχο, έτσι ώστε να αποτραπούν οι επίδοξοι βιαστές του συστήματος.
Για την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της
ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΧΑΙΑΣ
ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος. Περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ιατρός Μικροβιολόγος
ΡΟΥΜΠΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ιατρός Μικροβιολόγος
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ιατρός Ακτινολόγος – Ακτινοδιαγνώστης    


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΧΑΙΑΣ (ΣΙΔΕΙΑ)
Η πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος
Η αντιπρόεδρος
ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΑΝΝΑ
Πυρηνικός Ιατρός
Ο γραμματέας
ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ
Ιατρός Ακτινολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου