Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΨΗ ΜΑΡΣΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Τα μάθατε τα νέα; Ο υπουργός μας αποκάλεσε καρτέλ όλους όσους δεν θέλουμε να συμβληθούμε με ΕΟΠΥΥ.
Από ygeianet: http://www.ygeianet.gr/box/cal/27704.pdf
Είμαι εξοργισμένος από εχτές και του οφείλω μια απάντηση (αν και τι να απαντήσεις πρώτα; είναι τόσα πολλά):
Δεν ήταν καθόλου δύσκολο για οποιοδήποτε έχει επαφή με την κοινωνία και την δύσκολη εποχή που ζούμε με την αναστολή των χρηματοδοτήσεων κάθε μορφής, να καταλάβει ότι η παροχή δωρεάν ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας μέσω του ΕΟΠΠΥ προς όλους τους Έλληνες ασφαλισμένους ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.

Να φανταστεί ο οποιοσδήποτε μη ιατρός επιχειρηματίας ότι λόγου χάρη θα ξοδέψει 100.000 ευρώ (μεσοσταθμικό κόστος ιατρείων με εξοπλισμό) ώστε να ανοίξει ιατρείο, για το οποίο προετοιμάζονταν για περισσότερο από 10 έτη και παράλληλα δεν θα έχει δικαίωμα να πληρώνεται για αυτό. Για όλους τους ασθενείς θα πληρώνει ο ΕΟΠΠΥ με την γνωστή του συνέπεια (σήμερα το δημόσιο έχει πληρώσει μέχρι τον 10-2010, άλλα ταμεία χρωστάνε περισσότερα έτη).

Στο δικό μου ιατρείο έχω ξετινάξει τους προσωπικούς μου λογαριασμούς, μιας και το κράτος από την ημέρα που ξεκίνησα προ 7-μηνου δεν έχει πληρώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ CENT από αυτά που μου οφείλει. Γιατί τότε να εμπιστευτώ τον ΕΟΠΠΥ και να θέλω να συμβληθώ μαζί του; Το δάνειο για τα μηχανήματα πως θα αποπληρωθεί; με υποσχέσεις του Λοβέρδου; με κρατικά χρεώγραφα; ή με ομόλογα μήπως;

‘Ολοι στην κοινωνία (κομμωτές, μηχανουργεία, μανάβικα, λιανική, χονδρική) πληρώνονται για αυτό που προσφέρουν, εγώ γιατί πρέπει να χάσω και το σπίτι μου από την τράπεζα;

Οι ιατροί ποτέ δεν ήταν οργανωμένοι σε μία ομάδα, το ότι έγινε αυτό τώρα κάτι σημαίνει. Δεν μπορεί ο υπουργός να μην κάνει την αυτοκριτική του για την αποτυχία των σχεδίων του και αντί να προσπαθήσει να κάνει άνοιγμα προς τον ιατρικό κόσμο να μας εκβιάζει και να μας χαρακτηρίζει ως καρτέλ.

Δεν αναλύσω το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος υπουργός είναι πράγματι ο αγαπημένος των πραγματικών καρτέλ υπηρεσιών υγείας, όταν το βράδυ προ της παραμονής πρωτοχρονιάς περνάει φωτογραφικές τροπολογίες ανοίγματος του επαγγέλματος, εις όνομα της τρόικας. Θέλω μόνο να ρωτήσω μόνο ένα πράγμα:

Σε ποιό σύστημα υγείας (πλην από αυτό της Κούβας) εξομοιώνονται όλοι οι ασφαλισμένοι όσο αφορά τις παροχές υγείας ασχέτως των εισφορών που πληρώνουν (ασφαλισμένοι ΟΓΑ δεν πληρώνουν τίποτα, οι του δημοσίου περίπου 50 ευρώ τον μήνα).

Σε ποιό σύστημα υγείας (πλην από αυτό της Κούβας) κρατικοποιούνται όλα τα ιδιωτικά ιατρεία; Σε ποιό σύστημα υγείας (πλην αυτό της Κούβας) οι ασφαλιζόμενοι έχουν το δικαίωμα να έχουν αναρίθμητες επισκέψεις σε ιατρό δίχως κανένα φραγμό;

Μόνο οι ασφαλισμένοι του δημοσίου ξόδευαν μεσοσταθμικά σε ιατρικές υπηρεσίες το πολλαπλάσιο των χρημάτων που πλήρωναν. Έκαναν πραγματικά ότι ήθελαν! (γιατρέ γράψε καμιά εξέταση παραπάνω ώστε να πληρωθείς, γιατρέ εξέτασε τον αδελφό μου με το βιβλιάριο μου και τον άλλο μήνα θα σου φέρω τον μπατζανάκη μου κοκ).

Κατακριτέο αυτό που γίνονταν αλλά και ο υπουργός είναι πονηρός. Χαιδεύει τα αυτιά των ασφαλιζόμενων - ψηφοφόρων προεκλογικά. Όποιος ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ θέλει να κάνει πχ 20 επισκέψεις τον μήνα, μπορεί να το κάνει! Δεν τον σταματάει κανείς! Ούτε ο ίδιος ο θεός - Βουδούρης.

Όλη αυτή η επικοινωνιακή αντεπίθεση του υπουργού το τελευταίο διήμερο (που ¨το πήρε πάνω του¨, τον ΕΟΠΥΥ) με τα δημοσιεύματα είναι απαράδεκτη. Του επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς στο πολλαπλάσιο!

Λυπάμαι και για τον υφυπουργό Υγείας για την στάση που κράτησε όλο αυτόν τον καιρό προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα. Σίγουρα κοιμάται ήσυχος τα βράδια μιας και σε περίπτωση μη επανεκλογής του θα επιστρέψει στο άριστα οργανωμένο Γ.Ν.Καβάλας που δημιούργησε, να εργαστεί εκεί.
Ως τελείωμα σας προτρέπω από το site του ΕΟΠΥΥ να διαβάσετε το βιογραφικό Βουδούρη κάνοντας κλίκ πάνω στο όνομα του, που εμφανίζεται φαρδιά - πλατιά στο κεντρικό τμήμα της σελίδας (υπονοεί ο ΕΟΠΥΥ είμαι ΕΓΩ).
Θαυμάστε βιογραφικό και φώτο παρακαλώ (Πρόεδρε τα μανικάκια από το πουκάμισο δεν τα σήκωσες), για να ξέρετε με ποιούς έχετε να κανέτε:
http://www.eopyy.gov.gr/Home/StartPage?a_HomePage=Index
[ Επεξεργάστηκε: 29 January 2012 11:30 AM by 1898 ]
 Υπογραφή Βασίλης Μαρσέλος
Ειδικός Καρδιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου