Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ ΠΡΟΣ ΙΣΘ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
(Ε.Τ.Α.Α.)
    ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Τ.Υ.Δ.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 10 Α
546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310 547 912 - FAX 2310 547 925
Α.Φ.Μ. 998146384 – Δ.Ο.Υ. ΙΑ’ ΑΘΗΝΩΝ
e-mail : info@tydth.gr 
            
Θεσσαλονίκη   24/01/2012

Αρ. Πρωτ.         1298

ΠΡΟΣ
Τον Ιατρικό Σύλλογο
Θεσσαλονίκης
Πλ. Αριστοτέλους 4
546 23      
Θεσσαλονίκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή Κρατικού Τιμολογίου στις πάσης φύσεως παροχές του Τομέα Υγείας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης του Ε.Τ.Α.Α (Ε.Τ.Α.Α / Τ.Υ.Δ.Θ) (συμμετοχή ασφαλισμένου του Ε.Τ.Α.Α / Τ.Υ.Δ.Θ 15% επί όλων των παρακλινικών εξετάσεων)


Κύριε Πρόεδρε,
Σας γνωρίζουμε ότι από 20/01/2012, ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (Τ.Υ.Δ.Θ) του Ε.Τ.Α.Α χορηγεί τις πάσης φύσεως παροχές στους ασφαλισμένους του με τη χρήση του νέου Βιβλιαρίου Υγείας.
Κρίναμε σκόπιμο να προβούμε στην ενημέρωσή σας, δεδομένου ότι μέχρι την ως άνω ημερομηνία (20/01/2012) οι ασφαλισμένοι μας δεν έκαναν χρήση Βιβλιαρίου Υγείας για τις διάφορες παροχές, καταβάλλοντας εξ ιδίων στους ιατρούς και στα διαγνωστικά κέντρα το σύνολο της δαπάνης.
Ενόψει της ως άνω επελθούσης μεταβολής, παρακαλούμε, προς διευκόλυνση τόσο των μελών σας (Ιατρών) της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης όσο και των ασφαλισμένων μας, να προβείτε στη σχετική ενημέρωση των Ιατρών της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ως ακολούθως:
Στην περίπτωση επίσκεψης σε συμβεβλημένο με το Ε.Τ.Α.Α ιατρό, έχουν εφαρμογή οι σχετικές διατάξεις της υπογραφείσης συμβάσεως. Σε περίπτωση πραγματοποίησης παρακλινικών εξετάσεων ή ιατρικών πρά-ξεων από τον ιατρό εντός του ιατρείου (όπως υπέρηχα, triplex, ακτινογραφίες, κ.λ.π), ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται με το 15% επί του Κρατικού Τιμολογίου.
Στην περίπτωση επίσκεψης σε μη συμβεβλημένο με το Ε.Τ.Α.Α ιατρό, ο ασφαλισμένος πληρώνει εξ ιδίων την δαπάνη της επίσκεψης και των παρακλινικών εξετάσεων ή ιατρικών πράξεων που εκτελούνται εντός του ιατρείου. Ο μη συμβεβλημένος ιατρός, ο οποίος εντέλλεται την πραγ-ματοποίηση παρακλινικών εξετάσεων ή ιατρικών πράξεων, υποχρεούται να συμπληρώνει οπωσδήποτε το σχετικό παραπεμπτικό εξέτασης στο Βιβλιάριο Υγείας του ασφαλισμένου (ένα ξεχωριστό φύλλο για την επί-σκεψη και ένα ξεχωριστό φύλλο για τις εντελλόμενες παρακλινικές εξετάσεις). Σε αντίθετη περίπτωση, ο ασφαλισμένος δεν θα μπορεί να εισπράττει από το Ταμείο οποιαδήποτε δαπάνη.
Σημειώνουμε επίσης ότι από 20/01/2012 ο Τ.Υ.Δ.Θ χορηγεί φαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του υποχρεωτικά με χρήση Συνταγολογίων.
Όλοι οι ιατροί – συμβεβλημένοι ή μη με το Ε.Τ.Α.Α – μπορούν να συνταγογραφούν πλέον στα συνταγολόγια των ασφαλισμένων του Τ.Υ.Δ.Θ.

Με τιμή
Η ΑΝ.ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ
                  
ΜΑΡΙΑ ΔΑΡΟΥΔΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου