Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο όλων κατά Λοβέρδου!

 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Με τρία ανοικτά μέτωπα, που θα βλάψουν σοβαρά την υγεία των ασθενών,  θα ξεκινήσει η χρονιά για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. 


Τα δύσκολα ακόμη δεν ξεκίνησαν όπως όλα δείχνουν για τον υπουργό Υγείας καθώς το 2012 θα μπει με αρκετούς πονοκεφάλους για τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Οι γιατροί τόσο οι νοσοκομειακοί (ΟΕΝΓΕ) όσο και οι ιδιώτες (ΠΙΣ) έχουν διαμηνύσει ότι δε θα κάτσουν στα …αβγά τους και να δεχθούν χωρίς μάχη τις αλλαγές και τις περικοπές των αμοιβών τους.
Άλλωστε ήδη οι γιατροί έχουν δείξει τις προθέσεις τους αντιστεκόμενοι στα μέτρα Λοβέρδου για τον ΕΟΠΥΥ, τις εφεδρείες και τις μειώσεις μισθών.
Από την άλλη ο υπουργός Υγείας θα τα βρει σκούρα και στα νοσοκομεία καθώς τα υπέρογκα χρέη οδηγούν τους προμηθευτές σε εμπάργκο από τις 9 Ιανουαρίου σε 6 μεγάλα νοσοκομεία της χώρας. Γεγονός που σημαίνει ότι η ταλαιπωρία θα είναι καθημερινό φαινόμενο για τους ασθενείς καθώς τα νοσοκομεία δε θα έχουν πια υγειονομικά υλικά ούτε για δείγμα.
Από την άλλη, το τρίτο μέτωπο κατά του υπουργού Υγείας ονομάζεται …φαρμακοποιοί.
Το λάδι στη φωτιά έριξε ο ίδιος ο υπουργός με ανακοίνωσή του ότι θα μειώσει κατά 8% το κέρδος του κλάδου κάτι που αποτελεί κόκκινο πανί για τους φαρμακοποιούς οι οποίοι ξεκινούν κινητοποιήσεις από την 1η Ιανουαρίου.
Από την πλευρά του όμως ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την περιστολή δαπανών στο φάρμακο έστω κι αν αυτό πολλές φορές βλάπτει και τους ασθενείς. Εξάλλου θα ανακοινώσει σειρά μέτρων που θα αφορούν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης όχι όμως σε σχέση με την τιμή αλλά σε σχέση με τον όγκο της κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου