Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πανιατρική απεργία στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου ΝΕΟ

Γράφει ο/η  Ανθή Αγγελοπούλου // 05 Σεπτεμβρίου 2011 // Πολιτική της υγείας
ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και Οδοντίατροι μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος

Παπανδρέου την ημέρα του εορτασμού της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου, δίνει ρητή εντολή στον υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λοβέρδο να τελειώσει με τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των γιατρών.
Οι γιατροί μετά από τις Γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων και Ομοσπονδιών τους έχουν αποφασίσει ομόφωνα δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις εξελίξεις στο χώρο της υγείας. Στο στόχαστρο το Νέο Σχέδιο Νόμου, οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, η εκχώρηση της ΠΦΥ στις εξωιατρικές επιχειρήσεις Υγείας, οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων καθώς και το πρόγραμμα της ολοήμερης λειτουργίας τους κ.α.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν κατά τη διάρκεια της έναρξης της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, αφού τόσο οι γιατροί όσο και άλλοι κλάδοι εργαζομένων θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης με διαδηλώσεις, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της υποταγής και της οικονομικής εξαθλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου